Jonge vrouwelijke ondernemer: uitdaging volbracht voor StéphanieVeel vrouwen dromen ervan, (te) weinigen durven nog de sprong te wagen. Ondernemer worden is vaak synoniem met angsten, twijfels of risico's die te groot zijn om te nemen, vooral als je een vrouw bent. En toch, als de uitdaging eenmaal is aangegaan, zingen tientallen zakenvrouwen de lof van een bevredigend, emancipatorisch en stimulerend beroepsleven. Steffie is er een van. Mede-oprichter van s.Ann, haar merk van natuurlijke en geëngageerde cosmetica en lifestyle, neemt ze ons mee achter de schermen van het leven van een vrouwelijke ondernemer!


Redactie: Heeft de wereld van het ondernemerschap u altijd doen dromen?


Stéphanie: Als kind droomde ik er altijd van om zakenvrouw te worden , maar ik moet zeggen dat ik vrij laat begreep dat het niet zo ontoegankelijk was als ik dacht. Mijn familie en familieleden waren helemaal niet op het gebied van ondernemerschap, dus ik moest wachten om te beginnen met werken om te begrijpen dat het binnen ieders bereik ligt, ook voor mij!


A: Waarom heb je besloten om de sprong te wagen?


S: Ik denk dat ik net de klik had dat het mogelijk is om je leven heel lang te dromen, maar als je niet werkt om je dromen waar te maken, zal niemand het voor je doen.


A: Wat waren je grootste angsten toen je je merk lanceerde?


S: Het lanceren van een merk is verre van een lange, kalme rivier, je moet een groot aantal obstakels en frustraties onder ogen zien, dingen gaan niet altijd zoals gepland. Elke keer was mijn grootste angst om het niet aan te kunnen, niet over de nodige vaardigheden te beschikken om al deze zorgen en onvoorziene gebeurtenissen te overwinnen.


A: Hoe heb je ze overwonnen?


Onderwerp: Ik denk dat het belangrijkste is om altijd het einddoel voor ogen te houden. Het helpt me om hoogte te winnen, een optimistische moraal en een zekere dosis positiviteit te behouden. De mentaliteit is de sleutel in het beheer van de tests, het is wat me elke keer heeft gered.


A: Waarom natuurlijke cosmetica?


Ik ben altijd aangetrokken geweest door natuurlijke cosmetica. Als kind zat ik op de rand van het bad en zag mijn moeder haar crèmes aanbrengen, make-up opdoen… dit waren tijdloze momenten. Toen ik oud genoeg was om cosmetische producten te gebruiken, voelde ik me al snel aangetrokken tot natuurlijke producten, vaak zo rauw mogelijk: klei, aloë vera-gel,... Ik maakte ook maskers met honing en koffie of bruine suiker, ik maakte mijn haar lichter met citroen en voed het met ei. Kortom, oma's recepten. Maar zolang ik me kan herinneren, heb ik er altijd van genoten om nogal procedurele en bijzonder lange schoonheidsrituelen te creëren!


Het idee van vandaag is om een ​​merk naar mijn imago te creëren, met goede, natuurlijke en minimaal bewerkte producten, terwijl ik op een ultra positieve manier communiceer!


R: Wat brengt ondernemerschap jou vandaag de dag dagelijks?


S: Ik leer elke dag nieuwe dingen en ontmoet regelmatig hele interessante mensen. Ook heb ik veel flexibiliteit in mijn timemanagement, ben ik zelfstandig en dat is erg prettig.


A: Welk goed advies kun je geven aan alle vrouwen die willen beginnen?

S: Geef je geest een boost, vertrouw op jezelf en omring jezelf met zorgzame mensen!